SKÄRGÅRDEN ÄR VÅRT HEM OCH HJÄRTA

SKÄRGÅRDEN ÄR VÅRT HEM OCH HJÄRTA

Allt började med idén om att

Allt började med en längtan efter att ha ett eget företag hos Benny och Bertil. Efter tio år som anställd motorreparatör för Bella båtar drömde Benny om att äga sin egen verkstad. Å andra sidan hade Bertil, med tjugo års erfarenhet inom livsmedelsbranschen, en önskan om att utforska något nytt. Istället för att göra något eget på var sitt håll, bestämde sig Benny och Bertil för att satsa på båtförsäljning och service tillsammans istället.

Vi ville satsa på riktigt bra kundbetjäning, och anser fortfarande att tillit och
ärlighet är bland det allra viktigaste i vår verksamhet, kunden ska kunna lita på
oss.” – Bertil Grankulla, vd.

Men två delägare kändes för lite, de behövde en till i teamet. Efter rekommendationer ringde de Frank Thylin, som hade fullt upp med sitt andra företag och som därför genast tackade nej. Efter en vecka var han däremot med på noterna och bara ett par månader senare öppnades den första butiken i Jakobstad, februari 2012.

Sedan öppningen 2012 har mycket hänt. Under de tio första åren fick företaget hela 15 olika priser av leverantörer för det utmärkta arbete de utfört. 2014 bar det av mot Larsmo, 2016 blev Dennis också delägare i företaget och i mars 2020 flyttade de in till och byggde ut den nuvarande fastigheten samt påbörjade planeringen och bygget av den stora vinterförvaringshallen. 2022 byttes namnet för företaget från Oceandealers till OD Center och 2024 lanserades den nya webbsidan för att bättre avspegla verksamheten.

VI BRYR OSS OM KVALITET

Vi bryr oss om kvalitet, enastående kundservice och ärlighet. Båtliv och motorer är vår passion, och därför är vi måna om att också erbjuda våra kunder marknadens bästa varumärken och den bästa möjliga servicen. Som kund kan du lita på att du är i goda händer oavsett om du för din båt eller motor på service, vid köp av nytt eller vid köp av begagnat. Vår målsättning är att ständigt förbättra kundservicen.

Lär känna grundarna bakom OD Center

Bertil Grankulla, vd

“Vad skulle kunden tänka om det här?”

Bertil Grankulla har hand om ekonomi och inköp på OD Center. Han älskar att betjäna kunder och strävar alltid efter kvalitet och effektivitet.

Som liten tillbringade han somrarna ute på en holme, och intresset för båtliv har suttit kvar sen barnsben. I bakgrunden har Bertil 20 års erfarenhet från  livsmedelsbranschen, tio års erfarenhet av ledarskap och studier inom bland annat företagsekonomi och ledarskap.

Frank Thylin, försäljning

“Ska du seli bååta, måst du leva för döm”

Frank började jobba som 13 åring, och har varit egenföretagare sedan han var 17 år. Enligt Frank, är det roligaste som finns att arbeta. Trots att det var ett impulsivt beslut att gå med som delägare i OD Center 2012, har Frank inte ångrat sitt beslut.

Han njuter av att få vara social, betjäna kunder och bygga nätverk. Har du träffat Frank en gång, kan du vara säker på att han minns dig många år senare!

Benny Granholm, arbetsledare & service

“Finns int he som int gar ti fix!”

Med sin långa och breda erfarenhet av båtmotorer och båtar och sitt stora tekniska intresse är Benny den som garanterat löser de flesta problem. Han trivs bäst när han får göra arbetet ordentligt, och strävar alltid efter en nöjd kund.

Har du haft din båtmotor på service hos Benny, kan du vara rätt säker på att han minns var problemet fanns på motorn – många år senare.

Dennis Törnqvist, service

“Att lösa problem är kul, det finns ingen dag som är den andra lik”

Dennis började som sommarjobbare och anställd våren 2012, vid sidan av sina studier till fordonsmekaniker, och blev delägare i företaget 2016. För Dennis är noggrannhet, ordning och reda och nöjda kunder det viktigaste i hans arbete.

Dennis kan fixa allt, och trivs bäst när han får lösa problem i sitt arbete.